ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η επιχείρησή μας είναι Βιοτεχνία Επεξεργασίας Ελιάς «Είδη Λαϊκής Τέχνης» Μ. Προδρόμου, λειτουργεί από το 1989 και είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που εξελίσσεται συνεχώς.
Βρίσκεται μόνο 6 χλμ. ΒΑ της πόλης της Μυτιλήνης, στο χωριό Πάμφιλα.
Ασχολούμαστε και δουλεύουμε την ελιά πάνω από 50 χρόνια και οι δημιουργίες μας ταξιδεύουν στα τουριστικά μέρη της Ελλάδας και τα 14 τελευταία χρόνια και στο εξωτερικό.
Όλα τα αντικείμενά μας είναι χειροποίητα και δεν υπάρχει μαζική παραγωγή, τα δε ξύλα προέρχονται από λεσβιακούς ελαιώνες. Το ξύλο της ελιάς είναι πολύ σκληρό και ανθεκτικό και είναι ιδανικό για χρηστικά είδη, όπως σανίδες κοπής, κουταλοπίρουνα, μπολ, γουδιά κ.α. Αντέχουν στην υψηλή θερμοκρασία και δεν φθείρονται από τη χρήση κι αυτό είναι ιδανικό για την υγιεινή, γιατί πλένονται σωστά και δεν αναπτύσσονται βακτήρια.
Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά παρθένο ελαιόλαδο για να δώσουμε λάμψη στα αντικείμενα και η οικολογική συνείδηση που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί οδηγό μας.
Σας καλούμε λοιπόν να έρθετε στον εκθεσιακό μας χώρο, που βρίσκεται πάνω από το εργαστήριό μας στα Πάμφιλα και να νιώσετε από κοντά την ελιά στο φυσικό της χώρο, που το ξύλο της με το ζεστό του χρώμα, το υπέροχο άρωμα και τα ακανόνιστα «νερά» της μαγεύει. Μπορείτε να αγοράσετε είδη οικιακής και προσωπικής χρήσης, καθώς και διακοσμητικά αντικείμενα.
Επίσης στην έκθεσή μας θα βρείτε καλλυντικά φτιαγμένα με βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο από ελληνικούς ελαιώνες, που είναι αποτελεσματικά και εξαιρετικής αξίας. Είναι φυτικά καλλυντικά άριστης ποιότητας, πιστοποιημένα από την Ε.Ε. με ορατά αποτελέσματα από την πρώτη χρήση, καθώς το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι φεύγοντας δεν θα έχετε πάρει μόνο ένα ενθύμιο ή ένα δώρο μαζί σας, αλλά ένα κομμάτι της ψυχής και της αγάπης μας.

Olive Wood House
Hand made crafts